Yangın Bapsı omurga amacı insanoğluın zarar gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden daha fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Yangın Kapısı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve kötüın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı hummalıya kapanmaktadır.
Yangın merdivenleri kadar önemli olan başka bir yapı ise yangın merdiveni bapsı şu demek oluyor ki (yangın bapsı dır. Güvenle ve titizlikle üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi yer verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasavvurı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı sebebiyle elan risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Spesiyalist mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda epey hassas davranışları sergilemektedir.
Yangın ve acil kondisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da söylem edilen bu grup bazı modellerde olağan kapı koluna menent.
Yangın kapısı nasıl bakım strüktürlmalıdır? Yangın kapıları derneşik bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın meselelevselliğini ve yangın dayanıklılığını sağlamak sinein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın mevsuk bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin yıkılmaz bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yerinde olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının kontrol edilmesini muhtevaerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Esrar sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli gestaltda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın bapsı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Dokumada mevcut insanoğluın emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının muayene altına tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve teamülaretler kullanılır.
Yekûn çıkış rahatliği, Yangın kapısı fiyatları hesaplanan bir kattaki kullanma alanlarındaki yekûn kullanıcı saykaloriın vahit genlikten sabık zat skorsına kısımü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile kâin değerden azca gayrimümkün.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlı olarak değişmiş olur.
– İç koridora oluşturulan kapılar en azca 30 zaman yangına karşı dayanıklı olacak ve kendi kendine kapatan kendiliğinden düzeneklerle donatılacaktır.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha zarif gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir standart olmadığı kucakin sac sözınlığı 1.0 mm yahut daha zarif kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın kapısı 1900 TL den başlamış olan fiyatlara bulmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Ayrıca, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.